Održana 3. Sjednica Upravnog odbora Sindikata UINO

Poštovane članice i članovi Sindikata UINO,

poštovane kolege i kolegice u UINO,

obaviještavamo Vas da je u subotu, 15.09.2018. godine održana 3. redovna sjednica Upravnog odbora SUINO u Banja Luci, koja je trajala 6 sati, a s obzirom na iscrpan dnevni red. Među najvažnijim tačkama su razmatrani:

  1. Izvještaji sa Sportskih susreta UINO – Neum 2018
  2. Polugodišnji finansijski izvještaj
  3. Polugodišnji Izvještaj o radu SUINO
  4. Analiza rada komisija Sindikata i Pravilnika o radu komisija
  5. Izmjene Pravilnika o raspodjeli sredstava Fonda solidarnosti
  6. Buduće djelovanje Sindikata u cilju poboljšanja statusa članova (plate, prevoz, godišnji odmori, i druge odredbe)
  7. Definisanje pravaca djelvoanja za pripremu Nacrta kolektivnog ugovora za pregovore nakon zvanične potvrde reprezentativnosti
  8. Nacrt Odluke o uvjetima, kriterijima i načinu korištenja godišnjeg odmora i plaćenog  odsustva

Želimo skrenuti pažnju da je u proteklom periodu preko 20 zahtjeva za pomoć obrađeno i da su počele isplate za pozitivno rješene zahtjeve shodno Pravilniku, da su izmjenama Pravilnika precizirani i prošireni određeni slučajevi u kojima se može pomoći članovima Sindikata, da su pojednostavljene određne procedure, te da su i povećani iznosi pomoći, a s obzirom na raspoloživa sredstva za ove namjene.  Cilj je da pomognemo našim članovima u slučajevima kada nemaju drugih mogućnosti da riješe svoj problem, te će i u narednom periodu Pravilnik biti dorađen, a kako bi kvalitetno obuhvatio probleme naših članova.

Izvještaji i Izmjena Pravilnika će u sažetoj formi u toku sedmice biti objavljeni na web stranici i dostupni svima, koji su prijavljeni i na web stranicu. Ukoliko se još niste registrovali na web stranicu, to možete učiniti prateći link (Registracija) u nastavku:

Registracija

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

This entry was posted in Aktuelnosti. Bookmark the permalink.