SASTANAK MENADŽMENT UIO – SINDIKAT UIO

(Banja Luka, 14.03.2019.god.)

Dana 14.03.2019. godine održan je sastanak između predstavnika Sindikata UIO i rukovodstva Uprave za indirektno oporezivanje u prostorijama Središnjeg ureda UIO u Banjoj Luci.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata UIO: Ana Mrnjavac, predsjednica Sindikata UIO, Nermin Jusić, predsjednik Upravnog odbora Sindikata UIO, Zoran Popović, predsjednik Skupštine Sindikata UIO, Milan Tomas, Darko Topić i Ratko Kovačević, članovi Upravnog odbora Sindikata UIO.

Ispred menadžmenta UIO prisutni su bili: Miro Džakula, direktor UIO, šef kabineta direktora UIO, pomoćnici direktora Sektora UIO i načelnici odjeljenja UIO.

Na sastanku su razmatrane slijedeće teme:

 1. uvjeti rada sindikalnih povjerenika u UIO
 2. pravilnik o radu u UIO
 3. napredovanje uposlenih unutar platnog razreda radnog mjesta
 4. odluka o drugim slučajevima plaćenog odsustva
 5. odluka o utvrđivanju minimuma procesa rada u UIO za vrijeme trajanja štrajka
 6. pravilnik o službenom odijelu uposlenih u UIO
 7. pravilnik o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim osobama UIO
 8. pravilnik o novčanoj nagradi uposlenih u UIO
 9. pravilnik o premještanju uposlenih u UIO
 10. ispravnost vozila i opreme koju koriste uposleni u UIO
 11. službene iskaznice u UIO
 12. pravna zaštita članova sindikata u disciplinskim postupcima
 13. zaštita ličnih podataka zaposlenih UIO u akcijama i postupanjima SIPE i drugih agencija

Rukovodstvo UIO je upoznato sa informacijom da je Sindikat UIO reprezentativan sindikat uposlenih u UIO, a na osnovu Rješenja Vijeća ministara BiH, VM/SM broj 26/19 od 15.01.2019.godine.

Predsjednica Sindikata UIO ukratko je upoznala rukovodstvo UIO sa ciljevima rada Sindikata UIO u narednom periodu, a zatim se pristupilo razmatranju svake od navedenih tema predloženih za ovaj sastanak.

Direktor UIO je dao punu podršku rješavanju svih pitanja i tema o kojima se raspravljalo na sastanku, pri čemu je dogovoreno da se formiraju mješovite komisije i radni timovi od predstavnika UIO i Sindikata UIO koje će odrediti rokove izvršenja po temama, u skladu sa dogovorima na sastanku a koji se odnose na  na uvjete rada sindikalnih povjerenika u UIO, pravilnik o radu u UIO, odluku o drugim slučajevima plaćenog odsustva, odluku o utvrđivanju minimuma procesa rada u UIO za vrijeme trajanja štrajka, novi pravilnik o službenom odijelu uposlenih u UIO, reviziju predloženog pravilnika o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim osobama UIO, reviziju pravilnika o novčanoj nagradi uposlenih u UIO, reviziju pravilnika o premještanju uposlenih u UIO, izdavanje novih službenih iskaznica u UIO i sve ostalo što je u nadležnosti institucije.

Sadržaj je za registrovane članove web stranice! Ako ste postojeći korisnik, molimo Vas da se prijavite! Ukoliko niste registrovani, molimo da izvršite registraciju!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.